All for Joomla All for Webmasters
aranyer

A sebészi technikát általában a csomók mérete dönti el. Az eljárás fajtájától függ, hogy a kimetszés után a sebet gyógyulásig nyitva tartják, vagy a sebszéleket összevarrják. A technikától függetlenül ennek a nagyon érzékeny területnek a kimetszése nagy fájdalommal jár. A hagyományos sebészi technikáknak további hátrányuk, hogy általában 3-10 napos kórházi bennfekvést igényelnek és a munkából akár 4 hetes kiesést is okozhatnak.

HAL-RAR: a kíméletes megoldás

A HAL (Haemorrhoidal Artery Ligation) technika Dr. Morinaga japán orvos nevéhez fűződik, aki 1995-ben publikálta először. 2000-ben az A.M.I. kifejlesztette a HAL műszert, melynek használatára folyamatosan képezi a sebészeket világszerte. A metódus 2005-re kiegészült a RAR (Recto Anal Repair) módszerrel.

Kezdetben a módszert nem ismerő orvosok szkeptikusan álltak  a technikához, mert hiányolták a sebészi kimetszést. Az évek során azonban számtalan tudományos vizsgálat és tanulmány látott napvilágot világszerte, melyek bizonyítják, hogy az aranyér kezelésében a HAL-RAR legalább olyan hatékony megoldás, mint az annál invazívabb sebészi megoldások.

Röviden a HAL-RAR® technikáról:

  • Nincs vágás, szövet kimetszés, nincs nyílt seb
  • Rövid műtéti idő
  • Egy napos kórházi benntartózkodás (amennyiben nincs egyéb kísérőbetegség, pl. fistula, fissura)
  • Gyors visszatérés a munkába
  • Világszerte kimagasló gyógyulási eredmények