All for Joomla All for Webmasters
koros elhizas

Miért a gyomorgyűrű?

  • A műtét elvégzéséhez nem szükséges a has felnyitása, nincs kapocssor, és mindenek felett nem távolítják el minimális részét sem a gyomor-béltraktusnak.
  • A súlycsökkentést a beteg egyéni állapotához lehet igazítani, bármikor a műtét után.
  • A beavatkozás óriási hatással lesz az életmódjára!

A beavatkozás

A nagy élettartamú implantátum – egy feltölthető orvosi minőségű szilikon gyűrű – a gyomor felső része köré kerül, mely azt egy nagyon kicsi felső részre, és egy sokkal nagyobb alsó részre osztja. A két rész közötti nyílás átmérője állítható, így a beteg kényelmetlenség nélkül elérheti az optimális súlycsökkenést. A beteg bőre alá beültetett szabályozó porton keresztül történő, folyadék befecskendezéssel vagy leszívással az orvos tágítja vagy szűkíti a gyomorgyűrűt.

A betegnek fontos tudnia, hogy a gyomorgyűrű beültetés nem visszafordíthatatlan folyamat – a gyomor bármikor visszaalakítható eredeti formájára a gyűrű műtéti úton történő eltávolításával.

Mennyi súlyvesztésre lehet számítani a műtét után?

A súlyvesztést számos tényező befolyásolhatja, melyről orvosával kell konzultálnia. A gyomorgyűrű az ön esetéhez és elvárásaihoz igazítható. A legtöbb páciens a gyomorgyűrű beültetése utáni két évben veszíti el súlyfeleslegének nagy részét – a műtét sikeresnek mondható, ha a beteg leadni kívánt súlyának 60-70%-ától ezen időszak alatt megszabadul.