All for Joomla All for Webmasters
noi inkontinencia

A hólyag gyengeség bármely típusának kezelése során az orvos általában egy 'lépésről lépésre' történő megközelítést alkalmaz, melyet a beteg egyedi tüneteihez igazít.

Konzervatív kezelési eljárások

A medencefenék gyakorlatok nőknek és férfiaknak egyaránt reményteljes kezelési módszernek bizonyulnak a stressz inkontinencia kezelésében, feltéve, ha helyesen, és kellően hosszú ideig végzik azokat. Ezt az eljárást speciális eszközökkel is lehet helyettesíteni, illetve kiegészíteni, mint például az elektrostimulálás, vagy biofeedback kezelések. Számos orvos alkalmazza ezeket a módszereket, amelyek bél gyengeség esetén is javulást eredményezhetnek.

Az urge (sürgősségi / késztetéses) inkontinencia kezelésében a húgyhólyag relaxálására ható gyógyszerek fontos szerepet játszanak, különösen, ha tisztán urge inkontinenciáról van szó. Ahol a hólyag gyengeségben az előrehaladott kor is szerepet játszik, ott hormonok használata segítheti a kezelést, különösen stressz inkontinencia esetén.

Sebészeti beavatkozások

Amennyiben a konzervatív kezelési eljárások sikertelennek bizonyulnak, különösen a stressz inkontinencia vagy a kevert inkontinencia esetében, ott az orvosok a sebészeti beavatkozás mellett döntenek. Az 1990-es évek óta az úgynevezett szalag beültetéses módszert alkalmazzák, amely a '90-es évek előtt használt beavatkozási módszereknél sokkal kíméletesebb a betegek számára.